Кремль розширює список українських заручників для політичних цілей — Прокопчук

Кремль розширює список українських заручників для політичних цілей — Прокопчук

Укрінформ
Захопленням українських військовослужбовців у районі Керченської протоки російський режим відкрито демонструє розширення списку українських заручників для їх подальшого використання з політичною метою.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У вівторок цього тижня виповнилося 100 днів з часу захоплення Росією 24 українських військовослужбовців під час неспровокованого збройного нападу біля Керченської протоки. Вони залишаються в полоні Російської Федерації, яка нехтує їхнім статусом військовополонених і порушує норми міжнародного гуманітарного права, доправляючи захоплених військовослужбовців у цивільний суд. Російський режим дає чітко зрозуміти, що він відкрито розширює список заручників, які будуть використовуватися Кремлем у своїх політичних цілях", - заявив дипломат.

Прокопчук укотре наголосив на заклику України до звільнення захоплених військовослужбовців, а також десятків інших громадян України, незаконно утримуваних російською владою в окупованому Криму та на території РФ.

"Ми підтверджуємо готовність української сторони звільнити громадян Росії, засуджених в Україні за злочини проти України, в обмін на звільнення Росією незаконно затриманих громадян України", - додав він.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія за час окупації втричі збільшила війська у Криму

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя, а також 24 моряків.

Наразі вони перебувають у московському СІЗО. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-