Порошенко запевнив, що Антикорупційний суд запрацює вже цього року

Порошенко запевнив, що Антикорупційний суд запрацює вже цього року

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд розпочне роботу цього року й зосередиться на розгляді найвагоміших антикорупційних справ.

Про це Президент Петро Порошенко заявив під час засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як я і обіцяв, наголошую, що антикорупційний суд точно запрацює вже поточного року і зосередиться на розгляді найбільш вагомих антикорупційних справ, які підпадають під юрисдикцію НАБУ”, - сказав Порошенко.

Він нагадав, що Вища кваліфікаційна комісія суддів уже завершила проведення конкурсу до антикорупційного суду та апеляційної палати цього суду, відібравши 39 переможців.

За його словами, серед них — 22 судді, 13 адвокатів та четверо науковців.

Як повідомлялося, 2 серпня 2018 року ВККСУ оголосила конкурс на 39 посад до Вищого антикорупційного суду, серед яких 27 посад - до Вищого антикорупційного суду та 12 — до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

На засіданні 6 березня 2019 року ВККСУ визначила результати кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду у межах конкурсів та затвердила рейтинги кандидатів на посади до антикорупційного суду.

Читайте також: До наглядової ради Укроборонпрому слід ввести фахівців з країн НАТО - Порошенко

Також ВККСУ ухвалила надати рекомендації Вищій раді правосуддя призначити переможців конкурсу на посади до Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-