РНБО ініціює міжнародний аудит Укроборонпрому – Президент

РНБО ініціює міжнародний аудит Укроборонпрому – Президент

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що Україна ініціює міжнародний аудит Укроборонпрому.

Про це він сказав на засіданні РНБО, присвяченому реформуванню ДК "Укроборонпром”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ініціюємо зараз відповідно до закону про національну безпеку комплексний міжнародний аудит концерну "Укроборонпром", комплексну ревізію усіх контрактів, і тут я буду просити допомогу уряду. Це має бути абсолютно прозоро", - сказав Порошенко.

Він додав, що уряд має забезпечити нашим міжнародним партнерам необхідну інформацію, щоб продемонструвати повну відкритість і прозорість у питаннях реформування концерну.

Порошенко наголосив, що міжнародний аудит є кроком для виконання закону про національну безпеку України.

"Аудит Укроборонпрому, оцінка його корпоративного управління, оновлення наглядової ради, контроль і прозорість державного оборонного замовлення - все це дозволить допомогти концерну трансформуватися і точно не втратити довіру партнерів, інвесторів, громадян", - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Читайте також: Скандал навколо Укроборонпрому нашкодив репутації України - гендиректор

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-