Скандал навколо Укроборонпрому нашкодив репутації України - гендиректор

Скандал навколо Укроборонпрому нашкодив репутації України - гендиректор

Укрінформ
Скандал навколо концерну "Укроборонпром", який виник після журналістських розслідувань програми "Наші гроші", нашкодив репутації України та може вплинути на обсяги реалізації послуг з ремонту авіапарку українськими підприємствами.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив генеральний директор концерну Павло Букін.

"Звісно, це сильний удар по репутації, його треба буде якось коментувати і закривати. Це може вплинути на обсяги реалізації послуг з ремонту авіапарку нашими підприємствами", - наголосив Букін.

Відповідаючи на питання, чи була реакція від міжнародних партнерів, керівник концерну зазначив, що наразі реакції не було.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Читайте також: РНБО сьогодні розгляне реформування Укроборонпрому

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Генеральний директор "Укроборонпрому" Павло Букін є одним із фігурантів журналістського розслідування. Як зазначалось в програмі “Наші гроші”, у 2016 році, перебуваючи на чолі державної оборонної компанії "Укрспецекспорт", Букін нібито свідомо у сім разів переплатив за імпорт висотомірів й отримав за це $10 тис. "відкату". Букін звинувачення відкинув.

На 6 березня 2019 р. призначено засідання РНБО щодо реформування ДК "Укроборонпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-