РНБО сьогодні розгляне реформування Укроборонпрому

РНБО сьогодні розгляне реформування Укроборонпрому

Укрінформ
Засідання Ради національної безпеки та оборони, присвячене реформуванню ДК "Укроборонпром” відбудеться 6 березня о 16.00.

Про це повідомили Укрінформу в РНБО.

"Доповідь Президента України Петра Порошенка транслюватиметься в прямому ефірі, решта засідання відбуватиметься в закритому режимі", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, засідання РНБО відбудеться на виконання доручення Президента Петра Порошенка, яке він дав під час поїздки до Миколаєва. "Ми вже давно планували провести засідання РНБО з питанням на порядку денному про реформування "Укроборонпрому" і посилення прозорості його діяльності, розширення урядового, парламентського і громадського контролю над діяльністю оборонного сектору", – сказав Порошенко, доручивши призначити розгляд питання на 6 березня.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Читайте також: Кабмін має провести повний аудит Укроборонпрому - посол США

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-