Ар’єв: Прокремлівські сили знову будують плани повернення Росії в ПАРЄ

Ар’єв: Прокремлівські сили знову будують плани повернення Росії в ПАРЄ

Укрінформ
Голова української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв попередив, що проросійські сили знову будують плани повернення РФ до ПАРЄ.

Про це він написав у Facebook.

"Останні дні провів в ПАРЄ. Проросійські сили знову будують плани повернення РФ. Вони наразі не мають одностайної підтримки. Але багато хто боїться, що Росія вийде з Ради Європи і Євросуд з прав людини — єдина структура, яка може прямо впливати на російські справи — втратить цю можливість. Я їм пояснюю — Росія сама хоче позбутися цієї надбудови над собою. І найбільше її влаштовує варіант — і вийти з-під юрисдикції ЄСПЛ, і принизити Раду Європи. А перед виборами в Європарламент — так взагалі ідеально, гібридно, руками ПАРЄ знищити довіру до організації”, - стверджує Ар’єв.

До цього він додав, що прибічники ідеї повернення Росії до ПАРЄ начебто замислились. “Багато доводиться пояснювати. Багато терпіння мати. І найголовніше, європейці розуміють, що правда на нашому боці, але страшно, і Північний Потік 2, і інші смачні проекти”, - пише політик.

Читайте також: У Росії заявили, що працюють над сценаріями виходу з Ради Європи

Як відомо, після початку агресії Росії проти України у 2014 році права російської делегації в ПАРЄ було обмежено, включаючи позбавлення права голосу. Відтоді РФ припинила платити внески до бюджету Ради Європи.

За статутом Ради Європи, якщо до червня цього року російська сторона не відновить виконання своїх фінансових зобов'язань, РФ можуть позбавити репрезентаційних прав в цій організації.

17 січня 2019 року у Російській Державній думі одноголосно вирішили не направляти делегацію Росії в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ), що зафіксовано у заяві «Про ситуацію навколо російської участі в Парламентській асамблеї Ради Європи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-