Незаконне збагачення: Луценко сказала, коли Рада може розглянути законопроект

Незаконне збагачення: Луценко сказала, коли Рада може розглянути законопроект

Укрінформ
Президентський законопроект "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення" має бути невідкладно розглянутий профільним комітетом і наступного пленарного тижня включений до порядку денного ВР.

Про це представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від БПП Ірина Луценко сказала у коментарі журналістам в кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні під номером 10110 зареєстрований законопроект Президента і визначений як невідкладний, який називається "Про внесення змін до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення". Це означає, що в найближчий період, наступного пленарного тижня (12-15 березня - ред.), цей законопроект може бути включений до порядку денного, може бути невідкладно розглянутий в комітеті, ми будемо на цьому наполягати. Я думаю, що відповідний комітет і зала підтримає це, і він буде розглянутий в залі для того, щоб відновити подальшу боротьбу з корупцією, розпочату Президентом Порошенком з приходом його на президентський пост", - підкреслила Луценко.

Депутат зазначила, що згідно з законопроектом, при доведенні слідством, що кошти, рухоме чи нерухоме майно набуте посадовцями в незаконний спосіб, то такі діяння вважатимуться корупційними і за них передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 6 років без права займати відповідні посади певний період.

"На цей момент Президентом враховано зауваження Конституційного суду про те, що 62 стаття Конституції говорить про презумпцію невинуватості, а відтак саме слідчі органи повинні це довести. Ми знаємо, що НАБУ і Антикорупційна прокуратура мають вже близько 50 справ, де доведено набуття (майна - ред.) в незаконний спосіб високопосадовцями і вчинення ними при перебуванні на посадах відповідних корупційних діянь. Я думаю, що внесена Президентом така стаття дасть можливість все-таки притягнути тих корупціонерів, по яких уже зібрані докази їх незаконного збагачення чи інших корупційних діянь, притягнути їх до відповідальності і розглянути ці питання в Антикорупційному суді, який найближчим часом буде створено", - наголосила Луценко.

Читайте також: Президентський законопроект про покарання за незаконне збагачення вже у Раді

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді 28 лютого зареєстровано внесений Президентом Петром Порошенком законопроект "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення" (№.10110).

Відповідний законопроект було підготовлено у зв’язку з рішенням Конституційного суду від 26 лютого про визнання неконституційною статті 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-