Рада у вівторок розгляне законопроект про допуск іноземних військ на навчання

Рада у вівторок розгляне законопроект про допуск іноземних військ на навчання

Укрінформ
Верховна Рада планує у вівторок розглянути внесений Президентом законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на навчання, що відбуватимуться на території України.

Про це сказав Голова ВР Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я знаю, наскільки вирують виборчі емоції, але, тим не менш, є ряд законів, які Верховна Рада зобов’язана прийняти. Зокрема, серед питань, які пропонуються, це проект закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України», - сказав Парубій.

За його словами, йдеться про спільні навчання між українськими військовими, а також нашими соратниками з Канади, США.

"І тільки Верховна Рада має право продовжити термін цих навчань. І тому в блоці питань безпеки і оборони це питання буде стояти одним з перших. І є до всіх прохання відставити політичні емоції, коли розглядаються питання національної безпеки і оборони. Цей блок нараховує 5 питань і пропонується, щоб ми першим розглянули його на завтрашньому засіданні», - наголосив Голова ВР.

Читайте також: Діаспора просить Трюдо продовжити тренувальну місію UNIFIER для України

У свою чергу парламентська фракція "Блоку Петра Порошенка" закликає Верховну Раду підтримати президентський законопроект "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональних навчаннях".

"Передусім, фракція партії "Блок Петра Порошенка" закликає підтримати блок питань національної безпеки і оборони. Зокрема, слід ухвалити проект 10067 про допуск союзницьких військ НАТО для проведення спільних навчань", - зазначив керівник фракції БПП Герасимов.

Він також наголосив на необхідності розгляду низки законопроектів, зокрема №6372 щодо військових звань військовослужбавців, №9460 щодо особливості процедури публічних закупівель під час дії правового режиму воєнного стану та №9401 щодо створення сприятливих умов для залучення іноземних інвестицій в оборонно-промисловий комплекс.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді 19 лютого зареєстровано законопроект №10067 “Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональних навчаннях”. Ініціатором законопроекту виступив Президент України Петро Порошенко.

Згідно з додатком до законопроекту, йдеться про багатонаціональне навчання з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американське навчання “Репід Трайдент – 2019”, українсько-американське навчання “Сі Бриз – 2019”, українсько-румунське річкове навчання “Ріверайн-2019”, багатонаціональне навчання “Кленова Арка – 2019” та українсько-британське навчання “Воріер Вотчер – 2019”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-