Діаспора просить Трюдо продовжити тренувальну місію UNIFIER для України

Діаспора просить Трюдо продовжити тренувальну місію UNIFIER для України

Укрінформ
Українська громада Канади закликає Джастіна Трюдо продовжити мандат військової тренувальної місії UNIFIER в Україні.

Про це йдеться у листі, надісланому президентом Конгресу українців Канади Олександрою Хичій прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо та депутатам парламенту Канади, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

Канада взяла на себе зобов’язання підтримувати операцію UNIFIER до 31 березня 2019 року. Критично важливо, аби Канада продовжувала й надалі тренувати українських військових та співробітників безпекових служб на чинному або розширеному рівні до 2025 року”, - зазначила Хичій.

Вона наголосила, що операція UNIFIER, яка проводиться вже четвертий рік поспіль, є дуже успішною. “У той час, як українські військові та співробітники безпекових служб і далі захищають свою країну від російської агресії, вони мають розвивати досягнення операції UNIFIER для посилення своїх можливостей”, - зауважила очільниця Конгресу.

Хичій відзначила значний прогрес реформування у Міністерстві оборони України, визнавши, що попереду залишається іще багато роботи. “Ми впевнені, що Канада - один із найбільш надійних друзів та партнерів України, - й надалі гратиме провідну роль у підтримці та посиленні оборонних можливостей України”, - підсумувала вона. 

Читайте також: Штати та Канада підтвердили спільну готовність військової протидії агресії РФ

Як відомо, з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичкам сучасного бою військовослужбовців ЗСУ в рамках тренувальної місії UNIFIER. За чотири роки через канадське навчання пройшло більше 10000 українських військових. Чинний мандат місії завершується у березні цього року. Україна уже зробила запит на її продовження, однак наразі не отримала офіційної відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-