Портнов найняв у Канаді лобістів, аби позбавитися санкцій

Портнов найняв у Канаді лобістів, аби позбавитися санкцій

Укрінформ
Колишній перший заступник глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов найняв у Канаді двох консультантів для лобіювання скасування канадських санкцій.

Відповідна інформація оприлюднена у реєстрі Комісара із питань лобізму Канади, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що Роберт Глазго та Джон Боскаріол, які представляють юридичну компанію McCarthy Tetrault, уповноважені представляти інтереси Андрія Портнова перед МЗС Канади з метою внесення змін до урядової постанови, яка накладає арешт на майно кількох посадовців режиму Януковича, серед яких і Портнов.

Глазго та Боскаріол заявили виданню "iPolics", що лобіюють вилучення Порнова із санкційного списку тому, що “він до нього не належить”. Адвокати посилаються на успішні прецеденти скасування санкцій, накладених на Портнова, у країнах Європи. "Для Портнова (скасування санкцій - ред.) це принципове питання, а також необхідне для захисту його репутації", - зазначили лобісти.

Читайте також: Портнов намагається оскаржити санкції Канади у судах України — посол

Як повідомлялося, Портнов потрапив до першого канадського санкційного списку, ухваленого ще в березні 2014 року невдовзі після втечі Януковича з України. Обмежувальні заходи проти нього також запровадили ЄС, Норвегія, Швейцарія та інші країни. Однак згодом Порнову вдалося через суд добитися скасування санкцій у Європі.

Портнов спробував оскаржити і канадські санкції, однак Федеральний суд Канади наприкінці минулого року відхилив його позов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-