Портнов намагається оскаржити санкції Канади у судах України — посол

Портнов намагається оскаржити санкції Канади у судах України — посол

Укрінформ
Андрій Портнов намагається намагається виставити себе політичною жертвою і довести в українських судах, що у його проблемах винні Посольство, МЗС України та ГПУ.

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко написав у Facebook.

"Портнов оскаржив санкції у Верховному суді Канади – і програв. Тепер він хоче "відіграти" цю поразку в судах українських – набагато більше йому зрозумілих з часів, коли він будував судову піраміду для Януковича. Він намагається довести, що у його проблемах винні Посольство, МЗС та ГПУ, які повідомили Канаді неправду про його злочини", - підкреслив Шевченко.

За його словами, Портнов розгорнув юридичну війну.

"У понеділок у Печерському райсуді пройде перший суд за його позовами проти МЗС, Генпрокуратури, Посольства України у Канаді і мене особисто", - зазначив посол.

Він назвав це психічною атакою: "Портнов провокує, намагається виставити себе політичною жертвою і надщербити партнерство між Україною та Канадою. Такого подарунка він не отримає".

Читайте також: Канада відмовилася знімати санкції з Портнова – уточнення

Шевченко наголосив, що у Посольстві професійно і скрупульозно передають Канаді інформацію від українських правоохоронців.

"Наша юридична позиція тверда і відсторонена від приватних суджень. Це зрозумів канадський суд – розраховуємо на справедливе рішення і у Києві", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, колишній заступник глави адміністрації Януковича Андрій Портнов потрапив до першого канадського санкційного списку, ухваленого ще в березні 2014 року, незабаром після втечі екс-президента. Обмежувальні заходи проти нього застосували також ЄС, Норвегія та Швейцарія. Однак, згодом Портнову вдалося через суд добитися скасування санкцій у Європі.

У грудні 2018 року Федеральний суд Канади відхилив позов Портнова про зняття з нього санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-