У ПА ОБСЄ заявляють про загострення на Донбасі

У ПА ОБСЄ заявляють про загострення на Донбасі

Укрінформ
Вже шостий рік поспіль в обговоренні на Парламентській асамблеї ОБСЄ домінує тема насильства на сході України.

Про це заявив президент ПА ОБСЄ Георгій Церетелі під час 18-ї зимової сесіх Асамблеї у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми зустрічаємося сьогодні, коли напруження досягло нових рівнів по всьому регіону ОБСЄ. Вже шостий рік поспіль у нашому обговоренні переважатимуть новини про насильство на сході України. І не тільки це, адже ми побачили з інцидентом в Азовському морі в листопаді минулого року, наскільки крихкою безпекою є в ширшому Чорноморському регіоні. Протягом минулого тижня СММ зафіксувала 37-відсоткове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню і втратила безпілотник дальнього радіусу дії в непідконтрольних уряду районах Луганської області", - заявив він.

Президент ПА ОБСЄ додав, що в Україні, поруч з Молдовою та Північною Македонією, незабаром також пройдуть "важливі вибори з різними геополітичними наслідками".

Читайте також: В ОБСЄ обіцяють покарати тих, хто збив її дрон на окупованому Донбасі

Церетелі переконаний, для подолання різноманітних викликів, які стоїть перед регіоном ОБСЄ, потрібна "більшу трансатлантична та загальноєвропейська співпраця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-