ТСК з розкрадання в армії хоче взятися за міністрів оборони часів Тимошенко

ТСК з розкрадання в армії хоче взятися за міністрів оборони часів Тимошенко

Укрінформ
ТСК Верховної Ради з розслідування фактів розкрадання в Збройних Силах України збирається розглянути результати діяльності екс-міністрів оборони Юрія Єханурова та Валерія Іващенка.

Про це повідомив голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави в період 2004 по 2017 роки Іван Вінник під час засідання комісії у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу. Також на це засідання можуть запросити Юлію Тимошенко, яка тоді очолювала уряд.

"Щоб ми послідовно продовжували свою роботу, нам далі треба дослідити періоди роботи міністрів оборони Єханурова та Іващенка. І тут була знайдена нами ще одна схема, назвемо так, розкрадання в ЗСУ - досить цікава. Йдеться про постанову №1135 від 14 жовтня 2009 року (прем’єр-міністр Юлія Володимирівна Тимошенко) в порядку проведення міністерством оборони розрахунків з виконавцями робіт з відновлення та ремонту авіаційної техніки ЗСУ. Умовно, щоб відремонтувати один літак передавалося чотири літаки, з яких реально ремонтувався один. Ця постанова вийшла на межі головування у міністерстві оборони Єханурова та Іващенка. Ми запрошуємо їх обох. Якщо Єхануров та Іващенко нам не зможуть дати вичерпну відповідь по цій ситуації, то ми безумовно змушені будемо запрошувати тодішнього прем’єр-міністра Юлю Тимошенко, щоб вона як екс-керівник уряду якось нам це прокоментувала", - сказав Вінник.

Читайте також: Гриценко не прийшов на засідання ТСК щодо розкрадань в армії

Як повідомлялося, 7 червня 2018 року Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання у ЗСУ за 2004-2017 роки. 6 грудня парламент затвердив звіт ТСК і продовжив термін її діяльності ще на півроку.

У своєму звіті ТСК звернула увагу на те, що період з 2004 по 2010 роки, коли на посадах міністра оборони працювали Анатолій Гриценко, Юрій Єхануров, Валерій Іващенко, характеризувався масштабним розпродажем техніки та озброєння оборонного характеру.

Сьогодні голова ТСК, народний депутат Іван Вінник повідомив, що екс-міністр оборони Анатолій Гриценко не прийшов на засідання ТСК, заявивши, (зі слів Вінника) не збирається брати участі у засіданнях комісії. "Водночас він поінформував, що готовий письмово надати відповіді. ТСК обов'язково скористається такою можливістю - відправимо запити", - додав Вінник.

Окрім Гриценка, на засідання було запрошено й колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Кириченка. Проте Вінник підтвердив, що Кириченко також не прийшов на засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-