Гриценко не прийшов на засідання ТСК щодо розкрадань в армії

Гриценко не прийшов на засідання ТСК щодо розкрадань в армії

Укрінформ
Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко не прийшов на засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки.

Про це поінформував голова ТСК, народний депутат Іван Вінник на початку засідання комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми його (Гриценка - ред.) запросили офіційно, публічно, листом. Ми отримали відповідь, що він не збирається брати участі у ТСК. Водночас він поінформував, що готовий письмово надати відповіді. ТСК обов'язково скористається такою можливістю - відправимо запити", - сказав Вінник.

Окрім Гриценка, на засідання було запрошено й колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Кириченка. Проте Вінник підтвердив, що Кириченко також не прийшов на засідання.

Читайте також: Депутат від БПП позивається до Гриценка на 2,5 мільйона

Як повідомлялося, 7 червня 2018 року Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання у ЗСУ за 2004-2017 роки. 6 грудня парламент затвердив звіт ТСК і продовжив термін її діяльності ще на півроку.

У своєму звіті ТСК звернула увагу на те, що період з 2004 по 2010 роки, коли на посадах міністра оборони працювали Анатолій Гриценко, Юрій Єхануров, Валерій Іващенко, характеризувався масштабним розпродажем техніки та озброєння оборонного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-