Україна має багато друзів у Європарламенті – депутат Калнієте

Україна має багато друзів у Європарламенті – депутат Калнієте

Укрінформ
Євросоюз продовжить працювати заради миру та територіальної цілісності України, наголосила  депутат Європейського парламенту Сандра Калнієте.

Про це вона заявила на засіданні Верховної Ради, присвяченому п’ятій річниці від початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“П'ять років тому українці на вулицях Києва захищали своє право на демократичну, незалежну, європейську Україну, яка може обирати свою долю та союзників. Українці витримали багато страждань за ці п'ять років, більше ста життів були втрачені на Євромайдані, і агресія Росії проти України забрала ще 10 тисяч. Постріли лунають на Донбасі щодня, і ми всі разом продовжуємо працювати заради миру та територіальної цілісності України”, - сказала Калнієте.

Читайте також: Європарламент готовий і далі підтримувати Київ у виконанні “асоціації” — Гармс

Вона зазначила, що Євросоюз продовжить підтримку України.

“Я абсолютно вірю, і це моя місія в Європейському парламенті, щоб Євросоюз продовжував підтримувати Україну, тому що ми поділяємо одні й ті самі цінності та інтереси. Я абсолютно вірю в право українського народу мати європейське майбуття і захист НАТО. Пам'ятайте, що у вас багато друзів в Європейському парламенті, і той меседж, який я приношу від них, дуже чіткий: оскільки ви будете продовжувати реформи, забезпечуючи верховенство права, та будете викорінювати корупцію, ми будемо з вами”, - зазначила вона.

Калнієте зауважила, що попри війну в країні, "макроекономічна картина підтверджує, що Україна просувається вперед, і на її лідерах лежить відповідальність виконати надії Революції Гідності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-