Путін є глобальною загрозою для всього світу — Парубій

Путін є глобальною загрозою для всього світу — Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний у тому, що російська агресія становить глобальну загрозу для всього світу, а тому головна мета світової спільноти - зупинити її.

Про це спікер заявив під час засідання парламенту, приуроченого до п’ятої річниці з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Путін - глобальна загроза для всього світу. Хто цього не хоче розуміти, хто не хоче цього визнавати, той насправді запрошує "рускій мір" і зелених чоловічків до себе додому. Будь-яку дипломатію і бажання домовитись Путін розцінює як слабкість, якою намагається неодмінно скористатися на свою користь. Кремль розуміє тільки одну мову - мову сили, на жаль, але така реальність. І тому задля добробуту і безпеки всього світу наше завдання і наша головна мета - зупинити агресію", - сказав Парубій.

Він зауважив, що сьогодні, після п'яти років від початку нападу Росії на Україну, є очевидним, що зупиняти агресію Путіна потрібно не лише введенням санкцій, а й "організацією єдиної інтегральної протидії за всіма напрямками: військовим, економічним, енергетичним, дипломатичним та інформаційним".

"Бо російська агресія на сьогодні - це також інформаційна та енергетична експансія. Спочатку йде тривала масована підготовка інформаційними "буками" та "градами", а потім приходять російські танки. І наше головне завдання - зупинити Путіна і зберегти мир для нашої країни та всього світу", - пояснив Голова ВР.

Читайте також: Парубій подякував Туску: Тверда позиція ЄС відіграла ключову роль в захисті України

За його словами, головною геополітичною метою Кремля є відновлення контролю над усім пострадянським простором і безпосередній вплив на весь світ.

"Уже в 2008 році ціллю Путіна була далеко не Грузія, що і підтвердили його подальші кроки. Це був його перший пробний камінь для випробування цивілізованого вільного світу на далекоглядність, міцність та єдність. Так і в 2014 році його метою було не тільки захоплення Криму, а всієї України - ключовий елемент для відновлення імперії, ключовий, але далеко не останній. Тому наші хлопці і дівчата на фронті добре знають, що вони захищають не лише свої сім'ї, свої міста і села, свою країну. Вони добре знають, що захищають увесь цивілізований світ", - підкреслив Парубій.

Спікер наголосив, що Українська держава та народ змобілізувалися та дали відсіч агресору, а не пішли на домовленості, тим самим капітулювавши перед ворогом.

"Ми дали бій. Українські добровольці прямо з Майдану рушили на передову і там разом із відродженими Збройними силами України зупинили російський наступ. У Харкові, Миколаєві, Запоріжжі, Херсоні, Одесі українці сказали "стоп!" спробам російської агентури разом із їхніми місцевими колаборантами окупувати всю південно-східну Україну. Це були трагічні, але водночас і величні дні для України", - додав він.

Як повідомлялося, участь засіданні ВР, приуроченому п’ятій річниці з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, беруть Президент Петро Порошенко, голова Ради Європи Дональд Туск, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та члени уряду, голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгарелі, представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук, голова СБУ Василь Грицак, представники громадських об’єднань, спілки ветеранів АТО, Меджлісу кримськотатарського народу, видатні українські та іноземні політичні діячі, представники іноземних парламентів, міжнародних парламентських організацій та дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

Читайте також: Засідання Верховної Ради у зв'язку з п’ятою річницею збройної агресії Росії

Як відомо, Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-