Парубій подякував Туску: Тверда позиція ЄС відіграла ключову роль в захисті України

Парубій подякував Туску: Тверда позиція ЄС відіграла ключову роль в захисті України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував президенту Європейської Ради Дональд Туск за підтримку, яку Україна отримує протягом п'яти років після Революції Гідності.

Про це він сказав під час зустрічі з Туском у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перш за все, хочу подякувати за підтримку, яку Україна отримує протягом цих п'яти років. 5 років, найважчих в нашій історії, 5 років боротьби проти Російської агресії. І тверда позиція Європейського Союзу в підтримці України відіграла ключову роль в захисті нашої країни. Також хочу подякувати за підтримку реформ, які протягом цих п'яти років ми проводимо в Україні. Це складний і болісний процес. І дуже складно одночасно відбивати російську агресію і проводити реформи фактично у всіх сферах суспільного життя", - сказав Парубій.

Парубій подякував Туску: Тверда позиція ЄС відіграла ключову роль в захисті України / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Він наголосив, що за ці роки в Україні було проведено реформу місцевого самоврядування, медичну, освітню реформу, реформу в енергетиці.

Голова ВР також подякував особисто Дональду Туску за те, що в дні річниці Революції Гідності він перебуває в Україні.

Читайте також: Туск: Українці надихають усіх європейців

"5 років тому в ці дні, в ці години ми були на палаючих барикадах і стримували наступ злочинних організацій, яким Янукович дав наказ знищити Майдан. 5 років тому, коли ми вже стояли на барикадах, Росія вже розпочинала свою агресію. І дуже характерно, що Путін потім дав медалі за захоплення Криму датовані 20 лютог, коли були найбільші розстріли на Майдані. І дуже символічно і важливо, як знак солідарності і знак нашого єднання те, що в ці дні ви поруч з нами і берете участь в засіданні Верховної Ради України. Дякую дуже вам", - підкреслив Парубій.

Туск подякував за запрошення і сказав, що для нього велика честь бути в Києві і бути присутнім на спеціальному засіданні Верховної Ради у п'яту річницю Революції Гідності. Також на зустрічі був присутній голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 19 лютого, у Верховній Раді відбувається спеціальне засідання, присвячене п'ятій річниці збройних агресії Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-