США скасували всі зустрічі з росіянами до звільнення українських моряків — Порошенко

США скасували всі зустрічі з росіянами до звільнення українських моряків — Порошенко

Укрінформ
Віце-президент США Майк Пенс запевнив Президента України Петра Порошенка, що керівництво США через агресію Росії в Керченській протоці скасувало всі зустрічі з росіянами доти, доки не будуть звільнені українські військовополонені моряки.

Про це Глава Української держави розповів під час зустрічі з ініціаторами звернення до генерального секретаря ООН щодо сприяння у звільненні моряків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Декілька днів тому під час проведення Мюнхенської безпекової конференції була зустріч із віце-президентом США Майком Пенсом, який наголосив, що керівництво Сполучених Штатів Америки через акт агресії в Керченській протоці скасувало всі зустрічі з росіянами”, - зазначив Порошенко.

За його словами, зустрічей американців з росіянами не буде, поки останні не звільнять українських полонених моряків.

Читайте також: Порошенко розповів про зусилля для повернення моряків з полону РФ

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонне управління ФСБ Росії в районі Керченської протоки атакувало три кораблі Військово-морських сил України - катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу», які прямували з одеського порту в порти Бердянська і Маріуполя. В результаті українські судна було захоплено й відбуксовано в порт міста Керч, а троє українських моряків дістали поранення. Всього на бортах кораблів перебували 24 українських моряки.

29 листопада всіх моряків етапували до Москви, в СІЗО «Лефортово» і «Матросская тишина».

Українських моряків звинувачують за ч.3 статті 322 КК РФ - незаконне перетинання Державного кордону Російської Федерації, здійснене групою осіб за попередньою змовою або організованою групою або із застосуванням насильства чи з загрозою його застосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-