Клімкін уже знає, кого торкнуться нові санкції Євросоюзу

Клімкін уже знає, кого торкнуться нові санкції Євросоюзу

Укрінформ
Євросоюз та його окремі країни-члени продовжують обговорення обмежувальних заходів проти Росії у зв’язку із агресією в Азовському морі.

Про це у понеділок під час зустрічі з журналістами за підсумками неформальної зустрічі з міністрами закордонних справ ЄС розповів керівник зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання журналістів, він зауважив, що детально про санкції вже завтра розповість високий представник ЄС Федеріка Могеріні за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС.

"Я, звичайно, бачив, які це будуть санкції. Це будуть персональні санкції. Але оголошувати про них буде вона (Могеріні). Дискусія щодо можливих інших заходів продовжується, вона продовжується і тут, на рівні Європейського Союзу, вона продовжується і з окремими країнами-членами ЄС… Нам будо б краще, щоб обмежили доступ для російських суден (до європейських портів - ред.). Тут теж є ідеї. Це також обговорюється. Але коли будуть запроваджені… Я так розумію, що рішення набуде чинності за декілька тижнів, а яке саме – скаже Федеріка Могеріні. Ми все ж таки поки що не є членами Європейського Союзу", - зауважив Клімкін.

Читайте також: Клімкін і міністри ЄС у Брюсселі говорили про моряків, вибори та Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Федеріка Могеріні перед початком зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі заявила, що Євросоюз протягом кількох наступних тижнів може запровадити проти РФ нові санкції, оскільки не бачить позитивних зрушень у виконанні Росією Мінських угод. Навпаки, спостерігається погіршення ситуації, підкреслила Могеріні.

За її словами, рішення щодо нових санкцій буде прийнято одноголосно.

Вона нагадала, що Європейський Союз протягом п’яти років не лише запровадив санкції проти Росії, але також зберіг єдність у цьому питанні. ЄС постійно оновлював ці санкції у відповідь на дії Росії та з огляду на відсутність прогресу у виконанні нею Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-