Екс-президент ЄП: Маємо цілий каталог втручань Росії у внутрішні справи України

Екс-президент ЄП: Маємо цілий каталог втручань Росії у внутрішні справи України

Укрінформ
Президент Європейського парламенту 2002-2004 років Пет Кокс вважає дуже ймовірним втручання Російської Федерації у виборчі процеси в Україні.

Про це він сказав під час спільного з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм та Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що, на жаль, втручання можливе. У нас є факти такого втручання у вибори в Сполучених Штатах Америки, у Франції, в результати референдуму щодо Brexit у Великій Британії. На жаль, ми маємо цілий каталог втручань у внутрішні справи України. Звичайно, Європарламент та євроінституції будуть допомагати (Україні — ред), як тільки зможуть", - сказав Кокс.

Водночас він визнав, що у цьому випадку євроінституції мають вчитися реагувати на такі проблеми в України.

“Ви маєте бути постійно постійно насторожі — це та ціна, яку платите за незалежність”, - сказав політик.

Читайте також: Європарламент готовий і далі підтримувати Київ у виконанні “асоціації” — Гармс

У свою чергу, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголосив, що втручання Росії у виборчий процес вже відбувається в усіх сферах, починаючи від того, що найвище керівництво РФ обговорює, кого не можна обирати Президентом України, і завершуючи різноманітними механізмами десталінізації та кібератаками. “Треба усвідомити, що для Путіна важливий не контроль над кількома районами Донецької та Луганської областей, йому потрібен контроль над Україною”, - заявив спікер.

На його переконання, президент Росії намагається зробити все можливе для того, щоб у рік президентських та парламентських виборів в Україні до влади прийшли лояльні до російської влади люди та знищили усе, над чим держава працювала останні п’ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-