Україна була найближча до НАТО у 2006 році - Тарасюк

Україна була найближча до НАТО у 2006 році - Тарасюк

Укрінформ
Український дипломат і політик Борис Тарасюк вважає, що зміни до Конституції, які передбачають вступ України до НАТО та ЄС, не наблизять Україну до членства.

Таку думку він висловив на прес-конференції в Укрінформі на тему «Конституційне закріплення курсу України на ЄС та НАТО. Нові реалії та очікування».

“Не змінами до конституцій визначається позиція країн-членів НАТО стосовно прагнення України набути членство. Не від цих змін буде залежати динаміка розвитку взаємин з країнами членами НАТО. Це залежить від нашої домашньої роботи”, - сказав Тарасюк.

Він зауважив, що у цьому питання “ми топчемося на місці багато років”. Тарасюк уточнив, що Україна була найближче всього до НАТО, тобто, до плану дій щодо набуття членства /ПДЧ/ у 2006 році, але у вересні 2006 року Янукович заявив, що українці не готові до набуття членства, і в такій спосіб зруйнував поступ до наближення до НАТО.

Читайте також: Делегація Міноборони розпочала візит до штаб-квартири НАТО

За словами політика, тепер в НАТО дуже обережно ставляться до перспективи членства України в Альянсі. “Треба міркувати не конституційними положеннями, треба міркувати конкретними реформами. Попереду багато роботи і я застерігаю від ейфорії”, - додав він.

У свою чергу, представник Центру інформації та документації НАТО в Україні Світлана Ротаєнко запевнила, що НАТО надає Україні допомогу і підтримує її на шляху євроатлантичної інтеграції. В Україні вже працює 8 трастових фондів НАТО. Також існують інші формати співпраці, зокрема, програми підготовки військових. НАТО допомагає реформуватись Україні і очікує від неї здійснення реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-