Миротворча місія ООН допоможе розблокувати виконання

Миротворча місія ООН допоможе розблокувати виконання "Мінська" - МЗС

Укрінформ
Розгортання миротворчої місії ООН допоможе розблокувати процес виконання мінських домовленостей, які Росія продовжує демонстративно порушувати попри взяті на себе зобов'язання.

Про це на брифінгу у вівторок, 12 лютого, заявила речник МЗС Катерина Зеленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що розгортання миротворчої місії ООН допоможе розблокувати процес виконання мінських домовленостей та принести мир на Донбас. У цьому зв'язку Україна продовжує працювати з партнерами, аби започаткувати миротворчу операцію, основною метою якої було б забезпечення безпеки людей та сприяння вирішенню конфлікту, а не його подальше заморожування", - сказала Зеленко.

Читайте також: Росія щодня порушує Мінські домовленості — Волкер

Вона акцентувала, що, підписавши чотири роки тому комплекс заходів з виконання Мінських домовленостей, Росія взяла на себе чіткі зобов'язання з мирного врегулювання на Донбасі.

"Вимоги до Росії виконувати свої зобов'язання за мінськими домовленостями - це один з ключових елементів позиції наших партнерів, у тому числі членів Ради безпеки ООН, стосовно врегулювання конфлікту", - наголосила речниця МЗС.

За її словами, прогрес України у виконанні Мінських домовленостей визнається нашими партнерами, водночас Росія постійно їх порушує, про що українська сторона постійно інформує міжнародну спільноту.

У цьому контексті Зеленко нагадала, що після останнього рішення про запровадження режиму припинення вогню було зафіксовано майже 300 обстрілів, п'ять військовослужбовців загинули, 37 було поранено. Окрім того, Росія блокує процес обміну заручниками, а підконтрольні їй збройні формування регулярно обмежують свободу пересування спостерігачів СММ ОБСЄ.

"Якщо брати безпосередньо питання відданості Росії Мінським домовленостям, що буде сьогодні предметом обговорення в рамках засідання Ради Безпеки ООН, то можна сказати, що у 2018 році Кремль продемонстрував своє презирство до їхніх положень, коли було проведено фейкові вибори на окупованій території", - акцентувала Зеленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-