Опоблок майже всією фракцією голосував проти курсу на ЄС і НАТО

Опоблок майже всією фракцією голосував проти курсу на ЄС і НАТО

Укрінформ
Депутатська фракція "Опозиційний блок" майже всім складом проголосувала проти президентського законопроекту 9037 про внесення змін до Конституції щодо курсу України на вступ у ЄС і НАТО.

Про це свідчать результати поіменного голосування, подані в електронному протоколі.

Так, із 35 пристуніх на засіданні членів фракції не підтримав цього рішення 31 депутат. Водночас не голосували нардепи Сергій Ківалов, Сергій Матвієнков, Юрій Мірошниченко та Сергій Сажко. Відсутні у залі засідання були "опоблоківці" Юхим Звягільський, Михайло Добкін і Юрій Павленко.

Також проти зміни до Конституції проголосували позафракційні депутати Юрій Бойко, Сергій Дунаєв, Юлій Іоффе та Сергій Льовочкін.

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований Президентом. За відповідне рішення проголосували 334 народні депутати за мінімально необхідних 300.

Читайте також: Опоблок досі агітує через "ВКонтакте" - комітет виборців

Цим документом вносяться зміни до Конституції України, якими закріплюється незворотність стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Водночас, із Перехідних положень Конституції виключається пункт, який передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів.

Тепер у Преамбулі Конституції буде закріплено формулювання щодо європейської ідентичності українського народу і незворотності європейського та євроатлантичного курсу України. До статті 102 Конституції законом додається формулювання: "Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору". Верховна Рада визначатиме засади реалізації, а уряд забезпечуватиме реалізацію стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-