Вступ України в НАТО: парламент розгляне проект постанови про звернення до Альянсу

Вступ України в НАТО: парламент розгляне проект постанови про звернення до Альянсу

Укрінформ
Народні депутати внесли до порядку денного ряд законопроектів, серед яких проект постанови 10007 "Про Звернення Верховної Ради України до Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО "Щодо набуття Україною членства в НАТО".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Парламентарії також проголосували за внесення до порядку денного законопроектів 9524 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні", який забороняє громадянам держави-агресора бути офіційними спостерігачами на виборах в Україні, проект 9417 "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", 9508 про внесення змін до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Крім того, депутати підтримали внесення до порядку денного законопроекти 9406 "Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного постачання електричної енергії суб'єктам господарювання, що надають комунальні послуги та коригування цін/тарифів на комунальні послуги" та 10006 "Про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень жилого будинку".

Водночас, забракло голосів депутатів для внесення в порядок денний законопреокту 9353 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування" попри заклик генерального прокурора Юрія Луценка підтримати документ. Не вдалося внесли в порядок денний і проект закону 7473 про внесення змін до Митного кодексу (щодо деяких питань виконання Глави 5 Розділу IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони).

Читайте також: Президент: Членство в ЄС і НАТО - цілком реальні завдання для України

Депутати також провалили голосування за ініціативу Голови ВР Андрія Парубія працювати без півгодинної перерви, що оголошується о 12.00.

Як повідомляв Укрінформ, до перерви о 12 годині 7 лютого Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований Президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-