Президент: Членство в ЄС і НАТО - цілком реальні завдання для України

Президент: Членство в ЄС і НАТО - цілком реальні завдання для України

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що завдання щодо членства в Європейському Союзі і НАТО є абсолютно реальними для України.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді під час розгляду змін до Конституції, що закріплюють євроінтеграційний курс України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Впевнений, що завдання членства в Європейському Союзі та НАТО є абсолютно реальні. Як ми продемонстрували досягнення інших цілей, у які мало хто вірив, так само нашими спільними зусиллями Україна забезпечить членство в НАТО і ЄС. Ми йдемо своїм шляхом, і цей шлях — до членства України в Євросоюзі та НАТО!” - сказав Порошенко.

Глава держави, зокрема, зазначив, що НАТО – це не лише військова безпека, а й безпека громадянина, захист прав і свобод. За його словами, це саме те, що українців сьогодні об’єднує.

“Десять років тому в цій залі лунали заклики до багатовекторності, лунали безвідповідальні заклики до позаблоковості. Хочу всім нагадати: у 2014 році у лютому агресія Росії розпочалася тоді, коли Росія напала на Україну, яка мала позаблоковий статус, і ні від чого це не врятувало”, - нагадав Президент.

Читайте також: Рада закріпила в Конституції курс на ЄС і НАТО

Порошенко наголосив, що зараз Україна має “рішуче рухатися” вперед дорогою до членства в ЄС і НАТО.

Як повідомлялося, Верховна Рада у четвер ухвалила закон про внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України у Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. За відповідне рішення проголосували 334 депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-