Луценко прокоментував

Луценко прокоментував "30-у чи 35-у скаргу" на нього - за участь у форумі Порошенка

Укрінформ
Юрій Луценко готовий понести визначену міру покарання, якщо Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів визнає, що форум «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» був політичним заходом і генпрокурор допустився під час нього агітації.

Про це Луценко заявив під час брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пишаюся тим, що створив систему, коли можна скаржитись у незалежний орган прокурорського самоуправління навіть на генпрокурора. Це вже, по-моєму, 30-та чи, можливо, 35-та скарга на мене. Все нормально: КДКП розгляне і прийме відповідне рішення - я йому підкорюся. Вважаю, що це правильна можливість для громадян реагувати на те, що їм подобається чи не подобається в діях генпрокурора. Я особисто, вивчаючи нормативну базу, знаю, що мені заборонено брати участь у політичних заходах, у тому числі в партійних з'їздах тощо. Тим не менше в громадських заходах ніхто мені не забороняв брати участь. Проте якщо КДКП прийме рішення, що цей захід був партійним або я допустився агітації або іншого упередженого ставлення до керівників політичної системи, очевидно, отримаю відповідну міру покарання, до якої я завжди спокійно ставлюся", - зазначив Луценко.

Читайте також: Гриценко вибачився перед сином Луценка: Знаю, що він був в АТО

Як повідомлялося, колишній прокурор Запорізької області Олександр Шацький подав скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів на генерального прокурора Юрія Луценка у зв'язку з його участю у Форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» за участю Президента Петра Порошенка. У форумі взяли участь понад 3 тис. людей. Серед учасників - політичні, культурні і громадські діячі, військові, представники духовенства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-