Зупинити Nord Stream 2: Рада хоче почути звіт Кабміну і Нафтогазу

Зупинити Nord Stream 2: Рада хоче почути звіт Кабміну і Нафтогазу

Укрінформ
Комітет Верховної Ради у закордонних справах планує 19 лютого провести засідання щодо п'ятиріччя агресії Російської Федерації проти України.

Про це повідомила голова профільного комітету Ганна Гопко під час засідання погоджувальної ради ВР у понеділок, інформує кореспондент Укрінформу.

"19 лютого в сесійній залі відбудеться важливий захід щодо п'ятиріччя агресії РФ проти України. Ми маємо також послати свої сигнали Заходу і українським громадянам щодо російської агресії, та як за ці 5 років Україна давала відсіч агресору, стала контриб'ютором європейської безпеки, і як рухатися далі, відбивати ті виклики і загрози, які є. Серед загроз на цей рік, очевидно, є питання Північного потоку-2: як не допустити його будівництво. І Комітет у закордонних справах хоче закликати і заслухати уряд і Нафтогаз, які зусилля докладаються для того, щоб не допустити будівництво", - зазначила Гопко.

У свою чергу Голова ВР Андрій Парубій закликав депутатів відвідати це засідання попри те, що воно відбудеться не в пленарний тиждень і не є обов'язковим.

"Це не обов'язкове засідання, тому що це не є засідання, передбачене нашим календарним планом, але прошу всіх по фракціях, хто буде в Києві, взяти участь в засіданні. Це буде важливий сигнал і оцінка певного етапу від початку російської агресії. І для міжнародного виміру це буде особливо важливий захід", - зауважив Парубій.

Читайте також: Експерт Stratfor сумнівається, що Росія пробиватиме коридор до Криму

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого - офіційна дата початку російської агресії в Криму в 2014 році. Ця дата визначена постановою Верховної Ради від 21 квітня 2015 року "Про Заяву Верховної Ради України "Про відсіч збройній агресії Російської Федерації та подолання її наслідків".

Саме 20 лютого 2014 року Росія здійснила міжнародний злочин, порушила базові принципи міжнародного права та європейського устрою, зруйнувала існуючий баланс сил в регіоні, спровокувала найбільшу з часів Другої світової війни безпекову кризу в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-