Туреччина обіцяє допомогу у визволенні українських моряків з російського полону

Туреччина обіцяє допомогу у визволенні українських моряків з російського полону

Укрінформ
Туреччина докладатиме зусиль для визволеннязахоплених Росією українських моряків та кораблів та братиме активну участь у гарантуванні безпеки Чорноморського регіону.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав на спільні з главою МЗС України Павлом Клімкіним прес-конференції в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як з Україною, так і з Росією ми маємо добрі відносини. З огляду на це у міжнародної спільноти є певні очікування від Туреччини. Ми будемо продовжувати свої зусилля щодо звільнення затриманих. Після кризи в Керченській протоці наш президент направляв неодноразово свої прохання (президентові РФ) панові Путіну. І з нашого боку триватимуть зусилля як щодо звільнення кораблів, так і полонених», - сказав Чавушоглу.

Він наголосив, що Туреччина підтримує врегулювання Керченської кризи виключно мирним шляхом і як країна-член НАТО докладатиме зусиль для безпеки в Чорноморському регіоні, узгоджуючи свої дії з Альянсом.

Читайте також: Україна і Туреччина планують разом захищати безпеку в Чорноморському регіоні - Клімкін

«Після початку Керченської кризи ми наголосили, що вона має врегульовуватися виключно мирними методами, в рамках міжнародного права. Що стосується загальної безпеки Чорноморського регіону, ми як країна-член НАТО будемо всіляко підтримувати і виконувати рішення Альянсу. Ми не хочемо бачити Чорне море морем напруги, а навпаки, морем миру та спокою», - наголосив Чавушоглу.

Як відомо, сьогодні в Одесі відбулося сьоме засідання Українсько-Турецької групи стратегічного планування під головування міністрів закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-