На затонулому біля берегів Туреччини судні вугілля з Донбасу не було - Клімкін

На затонулому біля берегів Туреччини судні вугілля з Донбасу не було - Клімкін

Укрінформ
Україна отримала від Туреччини офіційну відповідь, що на затонулому біля берегів Самсуна торговельному судні не було вугілля з окупованих територій Донбасу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо офіційну відповідь від наших турецьких друзів, що на цьому судні не було вугілля з окупованих територій. Але маємо обґрунтовану інформацію, що Росія намагається експортувати вугілля, яке походить з окупованих територій, у тому числі до Туреччини, і ми будемо разом працювати над тим, щоб однозначно цьому запобігти» , - сказав Клімкін.

У цьому контексті він додав, що, за даними української сторони, Росія намагається експортувати вугілля до деяких європейських країн.

«Зараз бачимо, як зростає експорт вугілля, наприклад, в Україну і Польщу, через Білорусь і маємо однозначно перевірити, щоб там не було вугілля з окупованих територій», - акцентував Клімкін.

Читайте також: Російське судилище над Павлом Грибом виходить за межі людяності — Клімкін

Як повідомляв Укрінформ, зранку 7 січня біля берегів Самсуна через погодні умови затонуло торговельне судно. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Загинули четверо українців, семеро опинилися в лікарні. Потерпілих відвідав консул разом із представниками української громади.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомили, що вантажне судно Volgo-Balt 214 під прапором Панами, що зазнало аварії та затонуло біля берегів Туреччини, могло перевозити крадене на Донбасі вугілля з порту Азов (Російська Федерація) до порту Самсун (Туреччина).

Міністр закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу 9 січня заявив, що МЗС перевіряє походження вугілля і опрацьовує з міжнародними партнерами ідею проведення розслідування стосовно спроб Росії експортувати вугілля з окупованих територій разом з російським не тільки до Туреччини, а й до країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-