Сайдік не узгоджував свій

Сайдік не узгоджував свій "мирний план" з ООН - речник Генсека

Укрінформ
Генеральний секретар ООН не отримував звернень від спецпредставника голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на сході України Мартіна Сайдіка щодо нового «мирного плану».

Про це на брифінгу 30 січня розповів речник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо з повідомлень у ЗМІ, що хтось запропонував такий план. Я не знаю про жодні офіційні звернення від ОБСЄ до ООН, які б роз’яснювали деталі цього плану», - сказав речник, відповідаючи на запитання власного кореспондента агенства, чи зверталися Сайдік та ОБСЄ до Генсека та ООН задля узгодження нового «мирного плану».

Дюжаррік додав, що він не може коментувати план Сайдіка, не побачивши його деталей.

Він нагадав, що ООН, як і раніше, підтримує зусилля "Нормандської четвірки", Тристоронньої контактної групи у Мінську та ОБСЄ з урегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також: Геращенко назвала мирний план від Сайдіка "самодіяльністю"

Як повідомляв Укрінформ, раніше спеціальний представник діючого глави ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив в інтерв'ю австрійській газеті Kleine Zeitung про новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який має замінити Мінські домовленості і який мають затвердити країни "нормандської четвірки "- Україна, РФ, Франція і Німеччина.

План передбачає крім спільної місії ООН і ОБСЄ (з військовим і поліцейським компонентами і міжнародною адміністрацією на ОРДЛО) також організоване Євросоюзом агентство з відновлення Донбасу - на зразок того, яке раніше було на Балканах.

Заяву Сайдіка розкритикували посадові особи в Україні. Зокрема, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Сайдік не має мандата ані від ОБСЄ, ані від кран-учасниць "номандського формату" на вироблення "мирного плану" для України.

30 січня після переговорів ТКГ у Мінську спецпредставник ОБСЄ заявив про свою прихильність до Мінських угод і їх безальтернативність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-