У 2024 році Україна подасть заявку на вступ до ЄС

У 2024 році Україна подасть заявку на вступ до ЄС

Оновлено
Укрінформ
У 2024 році Україна подасть заявку на вступ до Європейського Союзу.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багато хто не вірив, що Угода про асоціацію буде підписана, і що ми виграємо у Росії велику дипломатичну битву за її ратифікацію. Хочу нагадати кроки Росії, починаючи від референдуму в Нідерландах і закінчуючи спробами блокування в Європарламенті. Угода діє, і частка ЄС в нашому експорті перевищила 42%, але це надійних 42%. В 2024 році ми подамо заявку на вступ до Євросоюзу", - сказав Порошенко.

Читайте також: Президент: Економіка свідчить, що найгірше – позаду

Водночас Президент висловив переконання, що Україна також отримає і почне виконувати План дій щодо членства в НАТО.

"2023 рік - початок процедури щодо вступу в ЄС і підписання плану дій щодо членства в НАТО. Так нам диктують інтереси нашої держави", - йдеться у відеоролику, який показали на початку форуму.

У відео також зазначається, що 2020 рік має стати роком масштабного залучення інвестицій в українську економіку, а у 2021 році завдяки потужним інвестиціям темпи розвитку економіки повинні значно прискоритися, і, відповідно, стане можливим зростання заробітної плати, пенсій і соціальної допомоги.

У 2022 році, як наголошується у відеоролику, європейські стандарти стануть реальністю, а рівень життя кожного українця стане відчутно кращим.

Як повідомляв Укрінформ, у форумі беруть участь більше 3 тис. людей. Серед учасників - політичні, культурні і громадські діячі, військові та представники духовенства, зокрема Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-спікер Ірина Геращенко, міністр соціальної політики Андрій Рева, міністр інформаційної політики Юрій Стець, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, народні депутати із фракції "Блок Петра Порошенка", предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук, поет Дмитро Павличко, режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-