Російський військовий та гібридний тиск стає дедалі інтенсивнішим - глава МЗС Чехії

Російський військовий та гібридний тиск стає дедалі інтенсивнішим - глава МЗС Чехії

Укрінформ
Чехія усвідомлює зростання тиску Росії як у військовій, так і у сфері гібридних загроз і намагатиметься протистояти цьому.

Про це в інтерв‘ю Укрінформу сказав міністр закордонних справ Чеської Республіки Томаш Петршічек.

«Російський військовий та гібридний тиск стає дедалі інтенсивнішим та диверсифікованішим, особливо щодо її сусідів, а також щодо Європи в більш широкому сенсі; і ми твердо налаштовані протидіяти йому», - запевнив політик.

Він визнав, що ця робота вимагає більших ресурсів, нових можливостей і, що важливо, більших колективних зусиль, зокрема й для покращення обізнаності щодо ситуації та координації дій у відповідь. У цих діях Європа та Україна можуть допомогти одне одному, вони мають обмінюватися інформацією та досвідом.

«Україна перетворилася на поле бою для Росії не тільки в класичному військовому сенсі, а й з погляду застосування гібридних методів», - сказав Петршічек.

Читайте також: Голова МЗС Чехії: Через агресію Кремля недовіра і ескалація - як за часів "холодної війни"

Західні партнери, вважає чеський міністр, можуть підтримувати Україну в конкретних сферах, таких як кіберпростір, стратегічні комунікації або зміцнення стійкості населення, наприклад, через підтримку незалежних ЗМІ або викриття фейкових новин. На цих питаннях сторони зосереджуються у двосторонній співпраці, а також у рамках Платформи НАТО – Україна з протидії гібридній війні.

Глава МЗС у грудні на засіданні НАТО заявив, що «російська загроза та гібридні дії на сході України, в Азовському морі та в Грузії підривають європейську безпеку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-