Керівнику “РИА Новости Украина” спробують обмежити час ознайомлення зі справою

Керівнику “РИА Новости Украина” спробують обмежити час ознайомлення зі справою

Укрінформ
Захист керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного у держзраді, затягує ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Про це заявляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

"На думку прокуратури, підозрюваний умисно зловживає своїм процесуальним правом на ознайомлення з відкритими матеріалами кримінального провадження, які складаються з 25 томів", - йдеться у повідомленні.

У цьому зв'язку, зазначають у відомстві, 25 січня о 10:30 Херсонський міський суд Херсонської області розгляне клопотання прокуратури про обмеження строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування керівнику незареєстрованої організації «РИА Новости Украина».

У прокуратурі нагадали, що 10 січня поточного року слідчий відділ Головного Управління Служби безпеки у АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) за дорученням повідомив Вишинському про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів досудового розслідування. Відтоді підозрюваний ознайомлюється з матеріалами досудового розслідування.

Читайте також: Слідком РФ завів справу на слідчого СБУ за “переслідування” Вишинського

Прокуратура АР Крим 15 травня 2018 року спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами ведення Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні та державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

За результатами слідчих дій отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки. Керівнику "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в зраді і затримано.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-