Слідком РФ завів справу на слідчого СБУ за “переслідування” Вишинського

Слідком РФ завів справу на слідчого СБУ за “переслідування” Вишинського

Укрінформ
Російські слідчі порушили кримінальну справу проти слідчого СБУ, що притягнув до відповідальності підозрюваного у державній зраді керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"СК Росії по відношенню до Андрія Просняка порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 144, ч. 2 ст. 299 КК РФ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста і незаконне притягнення до кримінальної відповідальності)", - йдеться в повідомленні.

Андрій Просняк очолює слідчий відділ Головного управління Служби безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський апеляційний суд на судовому засіданні 14 січня залишив в силі рішення Херсонського міського суду від 27 грудня 2018 року про утримання під вартою підозрюваного у державній зраді керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського до 27 січня 2019 року.

Прокуратура Автономної Республіки Крим 15 травня 2018 року спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами ведення Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні та державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

За результатами слідчих дій отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки. Керівнику "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в зраді, і його було затримано.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він всі обвинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-