Зовнішня розвідка України співпрацює зі спецслужбами країн НАТО

Зовнішня розвідка України співпрацює зі спецслужбами країн НАТО

Укрінформ
Протягом останнього року Служба зовнішньої розвідки налагодила співпрацю з Центральним розвідувальним управлінням США, з МІ6 Великобританії, а також розвідувальними службами Німеччини і Франції.

Про це повідомив в інтерв’ю Укрінформу голова СЗР Єгор Божок.

“Ми налагоджуємо взаємодію з розвідками країн-членів НАТО. За останній рік Служба зовнішньої розвідки розвинула партнерство з ЦРУ США, МІ6 Великої Британії, БНД Німеччини, а також розвідки Франції”, - сказав він.

Божок розповів, що отримав дозвіл на таку співпрацю від президента.

“Згідно із законодавством, щоб налагодити взаємодію з будь-якою іноземною розвідкою, ми маємо отримати дозвіл президента. Сьогодні дозвіл на поглиблену взаємодію з ЦРУ, МІ6, розвідкомітетом НАТО я від Президента маю, тому і можу похвалитись результатами”, - зазначив він.

Крім того, спецслужба також співпрацює з «Об’єднаним відділом розвідки і безпеки» НАТО.

“Керівник цього департаменту Арндт Фон Лорінгховен - мій великий друг. До речі, він скоро приїде до нас у гості з другим візитом. Ми співпрацюємо. Я хочу сказати, що не тільки СЗР, але й наша сестринська служба – ГУР Міноборони теж активно співпрацює з цим комітетом”, - заявив Божок.

Читайте також: Спецслужбам РФ дали ще $350 мільйонів на втручання у вибори в Україні — СЗР

За його словами, Україна зможе інтегруватися до НАТО лише після того, як матиме повномасштабну співпрацю з «Об’єднаним відділом розвідки і безпеки» Альянсу і отримає доступ до внутрішніх мереж систем обміну розвідданими.

“Коли ми матимемо повномасштабну співпрацю з цим департаментом і коли нам дадуть доступ до внутрішніх мереж систем обміну розвідданими НАТО, це означатиме, що довіра розвідспільноти Альянсу до української розвідспільноти є на тому рівні, що ми можемо робити новий крок в інтеграції в НАТО – отримання ПДЧ”, - сказав він.

Голова СЗР зазначив, що розвідспільнота вважає найбільшою загрозою Росію та її сателітів.

“З ким я сьогодні не спілкуюся із західних партнерів, всі в один голос говорять, що головна загроза безпеці – це Росія. Я не кажу, що це єдина загроза, але вона головна”, - резюмував Божок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-