Насіров просив закордонний паспорт, щоб з’їздити у Давос як “кандидат у президенти”

Насіров просив закордонний паспорт, щоб з’їздити у Давос як “кандидат у президенти”

Укрінформ
Екс-голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров клопотав перед судом повернути йому закордонний паспорт, оскільки хотів начебто поїхати у Давос на Всесвітній економічний форум як кандидат у Президенти України.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної проуратури.

"23 січня 2019 року за участю прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Шевченківському районному суді міста Київ відбулося судове засідання по суті з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні про обвинувачення екс-голови ДФС України та керівника Департаменту ДФС України. Стороною захисту у судовому засіданні подано клопотання про повернення обвинуваченому паспорту для виїзду за кордон, мотивуючи це «...запрошенням для участі у Всесвітньому економічному формі в м. Давосі, Швейцарської Конфедерації як кандидата в Президенти України, суспільного та політичного лідера", - зазначається в повідомленні.

Водночас, як зауважили в САП, інформація про те, хто саме запросив підсудного Насірова у Давос, так само як і саме запрошення в матеріалах та тексті клопотання відсутні і суду надані не були.

"За результатами розгляду заявленого клопотання судом відмовлено у його задоволенні", - розповіли в САП.

Читайте також: Суд дозволив Насірову виїжджати за межі Києва та області

У прокуратурі також повідомили, що через обмежений час судового засідання, який зумовлений у тому числі тривалим розглядом заявленого клопотання та режимом роботи суду, прокурори зачитали лише 16 сторінок обвинувального акту, а усього – 435 з 774 сторінок.

Наступне судове засідання у справі Насірова призначене на 29 січня 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Водночас 11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби. Кабмін вже оскаржив це рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-