Суд дозволив Насірову виїжджати за межі Києва та області

Суд дозволив Насірову виїжджати за межі Києва та області

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва дозволив екс-голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову виїжджати за межі Києва та Київської області.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні 10 січня, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

“Прокурором САП заявлено клопотання про продовження строку дії обов’язків, покладених на підсудних (екс-голову ДФС та керівника Департаменту ДФС - ред.), які за результатами розгляду були задоволені частково, за винятком обов’язку не залишати межі міста Києва та Київської області, що судом вирішено не продовжувати”, - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що упродовж засідання було оголошено ще 25 сторінок обвинувального акту. Таким чином, станом на 10 січня 2019 року всього прокурорами оголошено 419 із 774 сторінок обвинувального акту, поінформували в САП.

Наступне судове засідання призначено на 16:00 23 січня.

Як повідомлялося, Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Кабмін оскаржив поновлення Насірова

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Водночас 11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби. Кабмін вже оскаржив це рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-