Brexit: Брюссель наполягає, аби Лондон платив компенсацію навіть без угоди

Brexit: Брюссель наполягає, аби Лондон платив компенсацію навіть без угоди

Укрінформ
Велика Британія повинна виплатити багатомільйонну компенсацію після виходу з Європейського Союзу, навіть якщо Brexit буде без угоди.

Про це заявив головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє, повідомляє AFP.

«Британський уряд матиме справу з багатомільйонною компенсацією за розрив відносин з Європейським Союзом, навіть якщо він залишить спільноту без угоди», - сказав Барньє.

Водночас зазначається, що деякі британські євроскептики виступають проти укладеної з Брюсселем угоди щодо Brexit та передбаченої у ній компенсації у випадку виходу з ЄС, яку британський уряд оцінює у 39 млрд фунтів стерлінгів (44 млрд євро), для покриття непогашених зобов'язань.

Читайте також: Єврокомісія ухвалила дві пропозиції на випадок провалу Brexit

"Щодо бюджету ЄС ми завжди говорили одну просту річ: всі обіцянки, зроблені Великою Британією як члена ЄС, повинні дотримуватися", - сказав Барньє.

Уряд Терези Мей не заперечує, що Британія зобов'язана робити внески у бюджет ЄС на проекти, погоджені країнами у період перебування у складі ЄС, та погоджені на перемовинах з представниками ЄС у листопаді.

«Буде важче змусити їх дотримуватися зобов’язань у випадку сценарію без угоди, але ми будемо продовжувати наполягати, що ці зобов'язання є юридично обов'язковими згідно з міжнародним правом, і я не можу уявити, що Британія не буде дотримуватися своїх зобов'язань», - додав чиновник.

Як повідомлялося, голова уряду Великої Британії Тереза Мей очікує більше поступок від ЄС, щоб вийти з глухого кута через ситуацію з угодою про Brexit після того, як 15 січня британські парламентарії не підтримали запропоновану нею угоду щодо Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-