Вишинський подав апеляцію на продовження арешту

Вишинський подав апеляцію на продовження арешту

Укрінформ
Захист керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного у держзраді, подав апеляцію на продовження строку тримання під вартою до 16 лютого включно.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар Херсонського апеляційного суду Ірина Легка.

«Апеляцію вже подано (до Херсонського апеляційного суду – ред.). Але коли вона розглядатиметься, поки що невідомо», - сказала Легка.

Вона зазначила, що до Херсонського апеляційного суду ще не надійшли з Херсонського міського суду матеріали справи Вишинського.

«Після того, як вони надійдуть, буде призначено дату судового засідання, про що буде офіційно повідомлено на сайті Херсонського апеляційного суду», - сказала Легка.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський міський суд на засіданні 17 січня продовжив строк тримання під вартою підозрюваному у державній зраді керівнику «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському до 16 лютого 2019 року.

Читайте також: Слідком РФ завів справу на слідчого СБУ за “переслідування” Вишинського

Прокуратура Автономної Республіки Крим 15 травня 2018 року спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами ведення Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні та державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

За результатами слідчих дій отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки. Керівнику "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в зраді, і його було затримано.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він всі обвинувачення заперечує.

Фото: politeka.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-