Миротворці для Донбасу: у Сайдіка розповіли про

Миротворці для Донбасу: у Сайдіка розповіли про "неформальний документ"

Ексклюзив
Укрінформ
Обговорення ідеї та параметрів можливої спільної місії ООН та ОБСЄ на сході України мало місце на полях засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ 6-7 грудня 2018 року в Мілані, де Мартін Сайдік презентував відповідний "документ для обговорення", який носив неформальний характер.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в офісі Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартіна Сайдіка.

"Обмін думками щодо цієї теми відбувся на полях засідання Ради міністрів ОБСЄ у грудні у Мілані, за Італійського головування. У цьому зв’язку послом Сайдіком було презентовано документ для обговорення (discussion paper), розроблений за участі послів Мореля (координатор політичної підгрупи ТКГ від ОБСЄ П’єр Морель) та Апакана (голови СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан)", - прокоментували в офісі інформацію про те, що представники ОБСЄ в ТКГ виступали з пропозицією розгортання на Донбасі спільної місії ОБСЄ та ООН, яка б передбачала військовий та поліцейський компоненти та міжнародну адміністрацію.

Поруч з цим, було зазначено, що усі троє співавторів неофіційного документа виступали "у своїх особистих якостях".

"Зміст документа для обговорення та обмін думок щодо нього не оприлюднювалися", - додали в офісі Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі.

Читайте також: У МЗС розповіли про плани щодо миротворців на Донбасі

Як повідомлялося, 16 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спілкування з журналістами в Сєверодонецьку повідомив, що представники ОБСЄ, які працюють, у тому числі, на мінському майданчику, вийшли з пропозицією створити спільну миротворчу місію ООН і ОБСЄ. Ця спільна місія повинна мати військовий компонент, поліцейський компонент і міжнародну адміністрацію.

10 січня діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак під час прес-конференції у Відні заявив, що якщо буде рішення про розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, то ОБСЄ готова використати свій досвід на місцях для надання підтримки.

Фото: carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-