Клімкін “за” подвійне громадянство в Україні, але з однією умовою

Клімкін “за” подвійне громадянство в Україні, але з однією умовою

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтримує ідею запровадження подвійного громадянства в Україні після відвертої дискусії, але наголошує, що в умовах агресії його не можна давати власникам російських паспортів.

Про це глава МЗС заявив на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії у 2018 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я буду і надалі надавати поштовху цій дискусії. Я вважаю, що вона потрібна, як потрібне і подвійне громадянство. Ми пережили умови, коли могли казати, що цей інструмент можемо оминути", - сказав Клімкін.

Він нагадав, що МЗС уже представляло своє попереднє бачення з цього питання у загальних рисах, щоб не впливати на дискусію.

"Я сказав, що ніякого подвійного громадянства для тих, хто з російськими паспортами, на сьогодні, поки є агресія, не може бути", - акцентував він.

Читайте також: Фріз обговорила з “азовцями” надання громадянства добровольцям-іноземцям

Клімкін зауважив, що є питання, яким чином прописати критерії для подвійного громадянства, але, за його словами, дедалі більше політичних діячів в Україні готові брати участь у цій дискусії.

"Зараз багато хто готовий долучатися до законодавчих пропозицій. Це б нам дозволило вирішити декілька дуже важливих проблем. Але потрібна відверта і дуже чесна дискусія - без цього воно працювати не буде", - резюмував керівник зовнішньополітичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-