Фріз обговорила з “азовцями” надання громадянства добровольцям-іноземцям

Фріз обговорила з “азовцями” надання громадянства добровольцям-іноземцям

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз під час зустрічі з представниками Цивільного корпусу «Азов» обговорила питання легалізації та надання українського громадянства добровольцям-іноземцям, які воювали за територіальну цілісність нашої держави.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

«Близько двох сотень іноземців, переважно з Грузії, Росії, Білорусі брали участь у бойових діях на Донбасі. У своїх країнах цих людей тепер переслідують і розшукують. З 2014-го року українське громадянство отримали лише чотири особи, безпосередньо за рішенням Президента», - сказала представниця Цивільного корпусу «Азов» Ольга Касьян.

Читайте також: Гроші та житло: Фріз взялася за проблеми ветеранів Києво-Святошинського району

Як зазначається, уже готується до другого читання законопроект, в якому йдеться про те, що іноземці та особи без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості України, не можуть бути добровільно або примусово повернуті в країну походження або третю країну, видані іншій державі, передані іншій державі для відбування покарання, якщо така країна (держава) визнана Україною як держава-агресор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-