ЄС взаємодіятиме з Україною в боротьбі проти дезінформації

ЄС взаємодіятиме з Україною в боротьбі проти дезінформації

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС 21 січня у Брюсселі розглянуть імплементацію плану дій боротьби проти дезінформації та розвитку співпраці з міжнародними організаціями та країнами, які є ціллю інформаційних атак, включаючи Україну.

Про це напередодні засідання Ради ЄС міністерського рівня, як повідомляє кореспондент Укрінформу, розповів офіційний представник Євросоюзу.

«Зрозуміло, що ми робимо особливий наголос на розвитку взаємодії з міжнародними організаціями, які також стикаються з проблемами дезінформації та мають відповіді спроможності з їх вирішення. Йдеться, зокрема, про НАТО або, наприклад, країни «великої сімки». Але ми також налаштовані на співпрацю з іншими країнами, зокрема, нашими сусідами, які піддаються таким інформаційним впливам. Зокрема, Україна входить до переліку таких країн», - зазначив офіційний представник ЄС.

У супровідних матеріалах, які були роздані пресі напередодні зустрічі, нагадується, що План дій боротьби проти дезінформації був представлений Єврокомісією 5 грудня минулого року. 8 січня Рада ЄС із загальних справ розглянула імплементацію цього плану в контексті європейських виборів, що наближаються, з метою запобігти зловмисному зовнішньому втручанню у виборчий процес.

Міністри закордонних справ під час розгляду Плану дій робитимуть акцент на міжнародних аспектах, зокрема, на ресурсному забезпеченні процесів боротьби проти дезінформації, обміну кращим досвідом з країнами-партнерами, підвищення обізнаності та стійкості громадянського суспільства до зовнішніх недружніх інформаційних впливів, включаючи залучення неурядових організацій, представників бізнесу та науки.

Читайте також: "Настамнєт" від кремлеЗМІ у Євросоюзі назвали "брехнею тижня"

«Міністри також обговорюватимуть важливість протидії дезінформації у більш широкому контексті гібридних загроз, зовнішніх впливів та стратегічної комунікації. Зокрема, дії підрозділів Служби зовнішніх дій, які залучені до ідентифікації, аналізу та підвищення обізнаності щодо прокремлівської дезінформації», - йдеться у документі, який у розпорядженні Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-