Перехід церковних громад: Парубій розповів про долю постанови щодо скасування закону

Перехід церковних громад: Парубій розповів про долю постанови щодо скасування закону

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій пообіцяв невідкладно внести на розгляд парламенту проект постанови про скасування рішення ВР щодо ухвалення закону про зміну підлеглості релігійними громадами.

Про це спікер сказав під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Справді була внесена постанова про відхилення (рішення ВР про ухвалення закону про зміну підлеглості релігійними громадами – ред.). Вона зареєстрована, все відбувається демократично і згідно з Регламентом. Як тільки Регламентний комітет розгляне і запропонує, я тут же поставлю на розгляд зали цю постанову», - сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада в четвер ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)".

Член "Опоблоку" Олександр Долженков заявив, що фракція партії "Опозиційний блок" звернеться до Конституційного суду України щодо визнання ухваленого в четвер Верховною Радою закону про перехід релігійних громад неконституційним. Він вважає, що під час голосування щодо законопроекту № 4128-д були допущені порушення Регламенту.

Читайте також: Рада ухвалила закон про перехід церковних громад

На сайті парламенту вже оприлюднено проект постанови 4128-д-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 17 січня 2019 року про прийняття в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)" авторства Долженкова та голови фракції "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Окрім того, на сайті Ради оприлюднили й альтернативний проект постанови 4128-д-П1 "Про скасування рішення Верховної Ради України від 17 січня 2019 року про прийняття в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)", зареєстрований групою депутатів на чолі з позафракційним депутатом Юрієм Бойком.

Раніше в четвер голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив, що закон про перехід церковних громад, ухвалений депутатами в четвер, юридично захищає релігійні громади при зміні ними підлеглості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-