Парубій - Новинському: Відійди від мене, нечисть

Парубій - Новинському: Відійди від мене, нечисть

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій на вимогу лідера фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського зняти з розгляду законопроект про зміну підлеглості релігійними громадами назвав його "нечистю" та попросив відійти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова ВР двічі ставив на голосування проект закону №4128-д "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)" за основу та в цілому і також двічі - за повернення до розгляду. Під час чергового голосування за повернення Новинський зайшов до президії і наполягав, аби Парубій зняв законопроект із розгляду. Реагуючи на це спікер, відповів лідеру "Опоблоку": "Відійди від мене, нечисть! Відійди!".

Зрештою, депутати проголосували за повернення до розгляду й ухвалили закон.

Як повідомлялося, закон визначає, що рішення про зміну підлеглості або щодо змін і доповнень до статуту ухвалюється загальними зборами релігійної громади та не менш як двома третинами від її складу. Ці дві третини вираховуються від необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади.

Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту засвідчується підписами членів релігійної громади. Далі це рішення підлягає реєстрації відповідно до законодавства.

У законі наголошується, що зміна підлеглості релігійної громади не впливає на зміну права власності та інших речових прав таких релігійних громад, окрім випадку встановленого статтею 18 цього закону. Законом також встановлюється мораторій на відчуження майна громади у випадку, якщо нею прийнято рішення про зміну підпорядкування.

Частина громади, не згодна з рішенням про зміну підлеглості, має право утворити нову громаду і укласти договір про порядок користування культовою будівлею і майном з їхнім власником або користувачем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-