Маас летить у Москву і Київ

Маас летить у Москву і Київ

Укрінформ
Глава німецького зовнішньополітичного відомства Хайко Маас летить в п'ятницю в Росію і Україну.

Візит проанонсувала в середу офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністр у п'ятницю здійснить візит до Москви, після чого - до Києва", - повідомила Адебар.

У Києві, за її словами, Маас зустрінеться з українським колегою Павлом Клімкіним, з яким обговорить ситуацію на сході України і реформи в країні. Зустріч намічена на другу половину дня, в проміжку між 16 і 18 годинами планується прес-конференція двох міністрів.

Українська тематика стане однією з центральних і в ході зустрічі в Москві з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Сторони обговорять стан виконання Мінських домовленостей, ситуацію в Азовському морі. Що стосується перспективи зустрічі в Нормандські форматі, то поки дати подібної немає.

Також будуть обговорені теми Сирії і майбутнього членства Росії в Раді Європи, про що Маас говорив в Страсбурзі минулого вівторка.

Читайте також: Берлін вважає, що вихід Росії з РЄ стане ударом по захисту прав людини у країні

Однак, основною темою, яку Маас має намір обговорити з Лавровим, стане ситуація з Договором про скорочення ракет середньої і меншої дальності. Цей час візиту було обрано саме тому, що на початку лютого закінчується 60-денний термін, який НАТО дало Москві на те, щоб та довела її прихильність ДРСМД і готовність відмовитися від боєголовок, розробками яких вона порушила свої зобов'язання, після чого документ втратить чинність. Адебар нагадала, що міністри НАТО чітко заявили, що договір порушила саме Росія. США не несподівано заявила про вихід з договору, вони десятки разів закликали Росію обговорити проблему, однак безрезультатно. І тепер м'яч на полі Москви, Маас хоче почути особисто від Лаврова пропозиції у зв'язку з цим, додала Адебар. Німецький міністр має намір в черговий раз донести до російської сторони, поки термін дії «ультиматуму» не закінчився, то, що для Європи, для ФРН цей Договір важливий як основа безпеки і архітектури стримування.

У Москві також заплановано прес-конференцію двох міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-