Україна закликатиме США та ЄС увести

Україна закликатиме США та ЄС увести "Азовський пакет санкцій" проти Росії

Укрінформ
Українська влада закликатиме Сполучені штати Америки та Європейський Союз увести окремий "Азовський пакет санкцій" проти Російської Федерації.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сказала в ефірі телеканалу "Прямий", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ще і ще раз будемо апелювати до наших міжнародних партнерів зі Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу, у першу чергу ввести окремий так званий Азовський пакет санкцій проти Російської Федерації. Ми будемо звертатися до міжнародних судів, будемо вимагати поставити питання захоплення наших екіпажів та негайного їх звільнення на січневій сесії ПАРЄ", - сказала Геращенко.

Вона також закликає український парламент не залишатися осторонь питання моральної підтримки моряків і вже у цей четвер розглянути блок законопроектів щодо визначення статусу військовополонених та механізми їхньої підтримки. Геращенко розраховує цього тижня проголосувати відповідний проект закону у першому читанні, а на наступній сесії у лютому ухвалити його у цілому.

Перший заступник Голови Верховної Ради прокоментувала рішення Лефортовського суду Москви провести у закритому режимі засідання щодо продовження арешту українським морякам і співробітникам СБУ, які були захоплені в Керченській протоці. “Судилище над моряками відбувається у закритому режимі для того, щоб спробувати приховати кінці у воду, але очевидно і факт закритості цих судилищ є яскравим свідченням того, що РФ при обстрілі українських суден та захопленні наших моряків порушила усі можливі правила і норми”, - упевнена вона.

Читайте також: Геращенко закликає Раду розглянути законопроекти про статус військовополонених

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків. Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх полонених моряків, після чого їх перевезли в Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-