В МЗС прокоментували свою письмову заяву в суд ООН у справі проти Росії

В МЗС прокоментували свою письмову заяву в суд ООН у справі проти Росії

Укрінформ
Сьогоднішня письмова заява у справі проти Росії в Міжнародному суді ООН є черговим істотним процесуальним кроком.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

“На цьому етапі ми доводимо, що Суд, незважаючи на заперечення Росії, має розглянути по суті усі подані нами докази порушень Росією двох конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації”, - зазначила вона.

Зеркаль нагадала, що через кілька місяців у Гаазі відбудуться усні слухання з цих питань, а ще за кілька місяців Суд ООН винесе відповідне рішення.

“Ця стадія процесу є важливою для того, щоб довести, що дії Росії підлягають оцінці Суду ООН і що Росія має нести відповідальність як держава за порушення міжнародного права. Після цього Суд зможе перейти до оцінки доказів правопорушень, які ми подали влітку 2018 року”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна подала до суду ООН заяву з приводу юрисдикції у справі проти РФ

Заступник міністра також зазначила, що наразі працюють над тим, щоб Росія забезпечила виконання Наказу Суду ООН, зокрема щодо відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

За вимогою Суду, Росія має до 19 січня прозвітувати про заходи з виконання Наказу Суду.

“Паралельно ми також поінформуємо Суд про всі переслідування кримських татар і про повне ігнорування Росією Наказу Суду ООН”, - наголосила Зеркаль.

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня 2019 року Україна передала свої письмові зауваження та позицію до Міжнародного Суду ООН у відповідь на заперечення Російської Федерації з приводу відсутності в Суду юрисдикції розглядати міждержавний спір щодо застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-