Кабмін оскаржив поновлення Насірова на посаді голови ДФС

Кабмін оскаржив поновлення Насірова на посаді голови ДФС

Укрінформ
Кабінет міністрів України оскаржив поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі Шостого апеляційного адміністративного суду.

"Дві сторони мають право подати апеляційну скаргу, а наразі скаргу подала лише одна сторона - Кабінет міністрів. По закінченню терміну на апеляційне оскарження справа буде передана до Шостого апеляційного адміністративного суду", - сказала представник прес-служби.

Зараз, за її словами, апеляційна скарга Кабміну перебуває в Окружному адмінсуді міста Києва.

Як повідомлялося, 11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби. Суд також зобов’язав виплатити Насірову борги із зарплати.

27 грудня 2018 року Насіров з’явився у своєму колишньому кабінеті. В секретаріаті Кабміну заявили, що уряд жодного рішення стосовно його поновлення на посаді не приймав і готується оскаржити рішення Окружного адмінсуду столиці про його поновлення.

Читайте також: Мін’юст почав провадження щодо повернення Насірова у ДФС

Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-