НАЗК внесло приписи Кубіву, Омеляну та Мартинюку

НАЗК внесло приписи Кубіву, Омеляну та Мартинюку

Укрінформ
НАЗК внесло приписи про порушення вимог законодавства першому віце-прем'єру Степану Кубіву, міністру інфраструктури Володимиру Омеляну та в.о. міністра аграрної політики Максиму Мартинюку, а також начальнику ГУ ДСНС у Луганській області Михайлу Пшику - за те, що не забезпечили виконання підлеглими вимог антикорупційного законодавства.

Про це сьогодні повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство внесло 4 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону. ... Приписи внесено першому віце-прем’єр-міністру України – міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву стосовно директора ДП «ДНІПРО-ВДМ» Ігоря Ковтуненка та міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну стосовно директора казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Віктора Сударева у зв’язку із встановленням фактів непередачі в управління іншій особі належних їм корпоративних прав у товариствах з обмеженою відповідальністю протягом 30 днів з моменту призначення Ковтуненка та Сударева на вказані посади у порядку, передбаченому законом", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НАЗК помітило порушення у звітах 13 політичних партій

Також внесено припис в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Максиму Мартинюку стосовно голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимира Лапи, який не прийняв рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів у зв’язку з отриманням повідомлення про наявність потенційного конфлікту інтересів від начальника Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олега Рубана.

Крім того, Національне агентство внесло припис начальнику Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області Михайлу Пшику стосовно порушення його підлеглим Андрієм Велігошею вимог закону про запобігання корупції під час роботи у складі комісії з питань медико-психологічної реабілітації особового складу.

Як зазначається, приписи Національного агентства з питань запобігання корупції є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

У НАЗК наголосили, що "припис Національного агетства вноситься керівнику, який має забезпечувати організацію роботи із запобігання корупції (згідно з ч. 2 статті 12 Закону України «Про запобігання корупції»)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-